Fotografie

Mijn moeder schreef toen ik een paar weken oud was onder één van de foto’s uit mijn baby-album: “Met haar grote ogen keek ze de wijde wereld in“.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Fotografie is een blik de wereld in werpen en die vastleggen. Puur-is-t.

Het is deze puurheid, het natuurlijke, wat de paradysfugel probeert weer te geven. Tegenwoordig leeft de wereld in angst en vergeet men dat naast deze mentale wurggreep – wat een illusie is -een paradijs bestaat. Een foto, een ongedwongen moment wat gewoon ‘is’, zonder oordeel. Onze prachtige planeet, kinderen die in volle onschuld spelen, een lach op een gezicht, een zonsondergang…… Dát is leven, dát genereert een geluksgevoel.

 

Series

Een beeld staat vaak niet op zich en soms heeft het letters nodig om de omvang, de setting te verduidelijken. Tijdreizen is niet moeilijk voor wie er open voor staat. Lees, kijk, beeld in, voel en laat je gaan….. Ons brein is ongelimiteerd en daar moeten we meer gebruik van maken. Laat de wind je meevoeren naar andere werelden!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Ode aan Valparaíso

Een andere dimensie. De derde, vierde en vijfde in plaats van alleen de eerste en de tweede. Natuur en cultuur gaan hand in hand, een symbiose. De parel en de schelp. Vruchtbaar en het met passie kloppende hart in de handpalm van de Grote Oceaan, waar al haar ogen naar uitkijken. De regenboogkliffen met de hangende huizen, een mysterieus labyrint van straten, paden en trappen. De groene valleien van deze schone vrouw, het bos in de stad, laat het water uit de kelk stromen. Terug, waar het ooit vandaan kwam en wat het altijd is geweest. Land van vuur, het paradijs Ali Mapu.

>> Meer

Advertenties