De Magische Karavaan

De magische karavaan wordt gevormd door twee op de fiets reizende kunstenaars: Paradysfugel (fotografe, schrijfster & grafisch vormgeefster) en de theatereenheid Circo Marionetas van Rodrigo Díaz Martínez (cineast, acteur & plastisch kunstenaar).

Eind januari 2016 hebben we opnieuw onze krachten gebundeld onder de projectnaam Caravana Mágica en daarmee is het tweede avontuur op de tweewielers begonnen, dit keer in zuidelijke richting, van Valparaíso naar Temuco (Chili). In elk dorp waar we de nacht doorbrengen, wordt het marionettencircus opgetuigd om de lokale bevolking op een theatervoorstelling te trakteren, en tegelijkertijd wordt geprobeerd om kunst & cultuur vast te leggen in zowel schrift als beeld.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Missie – Kunst & Cultuur voor iedereen

De tegenwoordig bijna uitgestorven eeuwenoude wijze van een rondtrekkend circus hebben we een nieuw leven ingeblazen met als doel: ‘Kunst & Cultuur voor iedereen‘ toegankelijk te maken, zodat zowel kinderen én volwassenen in verre oorden (straat)theaterkunst in levende lijve kunnen aanschouwen. De show ‘Otra Dimensión‘, bestaat uit levensgrote marionetten die het publiek bespelen door middel van dans, mimiek en muziek.

Tegelijkertijd is het de taak van de Paradysfugel om lokale kunst, cultuur, tradities, mythen & legendes te documenteren in zowel schrift als beeld zodat deze niet in de vergetelheid raken. Mensen bewust te maken van de bestaande tradities, zodat deze geconserveerd en gewaardeerd kunnen worden in plaats van dat deze kopje onder gaan in de huidige wegwerp-maatschappij.

 

Wie zijn we?

Jildou A. Klijnsma en Rodrigo Díaz Martinez. Onze essentie, die omschreven kan worden als: artistieke (wereld)reizigers, of moderne nomaden, helpt ons om het kunstenaarsvak maximaal tot uiting te brengen. Het ‘onderweg zijn’ geeft ons de nodige inspiratie om onze werkwijze te perfectioneren en tevens wijsheid te generen over hoe de wereld werkelijk in elkaar steekt.

We voelen ons verplicht om in dit leven en met het talent wat we hebben, als cultuurboodschapper te fungeren en zo onze universele taak te vervullen: harten van mensen te openen, een glimlach op gezichten te toveren, laten zien dat het vandaag de dag nog steeds mogelijk is om een onconventioneel leven te leiden, dromen te verwezenlijken, en als laatste – tevens het belangrijkste punt – om de volgende generatie kinderen bewustzijn bij te brengen en eventuele toekomstige kunstenaars te laten ontwaken.

 

Bijdrage & sponsoring

Het project Caravana Mágica is een onafhankelijk, autonoom project en wordt op verschillende manieren mogelijk gemaakt:

  • de opbrengsten van de theatershow Otra Dimensión,
  • de verkoop van foto’s & producten van de Paradysfugel
  • giften van derden. De lokale bevolking, vrienden en kennissen dragen bij in de vorm van: het verschaffen van onderdak, artikelen die we nodig hebben onderweg, zoals bijvoorbeeld gereedschap, kampeerspullen, fietsonderdelen, voedsel, etc.

De magische karavaan is autonoom: het is een levensstijl in plaats van werk of een werkwijze. Echter, hulp is altijd welkom zodat we kunnen blijven perfectioneren. We staan voor een betere wereld, daar zetten we ons dag in dag uit voor in zonder dat we daar iets terug voor verwachten. De reis is soms zwaar, onderdelen zijn zo nu en dan aan vervanging toe en nu we de herfst en wintermaanden tegemoet gaan, kunnen we niet meer overal kamperen vanwege de kou en zullen we zo nu en dan intrek moeten nemen in kleine pensions.

Met behulp van sponsoring kunnen we ons beter concentreren op de aspecten waar het werkelijk om gaat: het vastleggen van onze reis zijnde een register voor de mensheid in z’n geheel én het presenteren van de theatershow voor de lokale bevolking.

Wil je bijdragen? Dat kan! Doe een aantal kilometers kado aan de Magische Karavaan zodat we de eindbestemming Valdivia kunnen bereiken en zoveel mogelijk mensen kunnen blij maken met de theatershow en tevens mooie verhalen kunnen genereren voor het leesplezier.

Het bedrag is een euro voor een kilometer met een minimum van 5,- EUR, wat dus gelijk staat aan 5 kms. Bij schenkingen vanaf 20 euro wordt je naam opgenomen in het dankwoord van dit project. Je bijdrage wordt erg op prijs gesteld.

 

Meer weten?

De verhalen en avonturen van de magische karavaan kun je lezen op de overzichtspagina. Foto’s zijn te bezichtigen op www.aveportena.wordpress.com en  www.circomarionetas.wordpress.com. Wil je meer weten over hoe we te werk gaan, wat de route is of andere achtergrondinformatie? Stuur dan een e-mail en de paradysfugel zal je zo snel mogelijk proberen te beantwoorden.

Advertenties